Hacıqabulda heyvandarlıq məhsulları istehsalı ilbəil artır. Rayonda əsas təsərrüfat sahəsi olan heyvandarlığın inkişafına xüsusi diqqət yetirilir, hərtərəfli qayğı göstərilir. Mal-qaranın cins tərkibinin yaxşılaşdırılması və baş sayının artırılması üçün rayonda müxtəlif tədbirlər həyata keçirilir, yeni-yeni heyvandarlıq təsərrüfatları, quşçuluq kompleksləri və süni mayalanma məntəqələri yaradılır. Görülən işlər nəticəsində də mal-qaranın baş sayı, ət, süd, yun və yumurta istehsalı artır.
Rayon statistika idarəsindən verilən məlumata görə, hazırda rayonun heyvandarlıq təsərrüfatlarında 39 min 452 baş iribuynuzlu mal-qara, 139 min 18 baş qoyun-keçi bəslənilir ki, bu da ötən ilin eyni dövründəkindən ümumilikdə 1822 baş çoxdur. Naxırlarda ana inək və camışların sayı 16 min 712 başa çatıb. Təsərrüfatlarda mal-qara və davarların baş sayının artırılması və cins tərkibinin dəyişdirilməsi istiqamətində görülən işlər ət, süd və yun istehsalının da artmasına təsir göstərib.
Cari ilin on bir ayında rayonda 8 min 510 ton ət (diri çəkidə), 18 min 25 ton süd, 231 ton yun, 321 milyon 952 min ədəd yumurta istehsal olunub ki, bu da 2018-ci ilin eyni dövründə istehsal olunan ətdən 1375 ton, süddən 2 min 248 ton, yundan 2 ton, yumurtadan isə 53 milyon 623 min ədəd çoxdur.
© Azərtac